Hvordan kan du få en coronatest?

Ring corona-telefonen: 77 77 70 10.Telefonen er åpen mandag- fredag: kl.08.30-11.30 og 13.00-14.00. Alle innbyggere og besøkende kan testes.

På corona-telefonen vil du bli stilt en rekke spørsmål som omhandler symptomer og når disse oppsto, om du har reist, om du har vært i nærkontakt med en bekreftet smittet person, hvorvidt du er helsepersonell og flere relevante spørsmål.

Etter spørsmålene blir du satt opp til testing. Du får dato, klokkeslett og sted du skal møte opp.

Testing foregår utenfor hovedinngangen til legekontoret. Der er det viktig å holde avstand fra andre i køen. Følg reglene for karantene fram til du får svar på prøven og du er symptomfri. Les reglene for karantene her.

Hvem bør testes?

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på Covid-19 testes raskest mulig. Covid-19 har ofte følgende symptomer; feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller sykdomsfølelse.

Her kan du lese utfyllende informasjon om hvem som bør testes.

Svar på testen

Svar på testen får du etter 1-2 dager. Svaret får du av legen, som ringer alle som er blitt testet direkte. Du kan også se resultatet ditt her på helsenorge.no.

Hold deg hjemme til du får negativt svar på testen OG du er blitt symptomfri.

Hvordan utføres testen?

Testen foregår ved at du får en pinne i nesa, og en i halsen av helsepersonell. Denne testen går fort. Den kan være litt ubehagelig, men er ikke smertefull.

Testen blir utført av helsepersonell ikledd fullt beskyttelsesutstyr, som kan virke skremmende for noen. Derfor kan det være lurt å forberede de du er pårørende for ved å forklare hvordan denne testen utføres.

 

Antall utførte tester i Skjervøy kommune:

I uke 34(17.-23.august 2020) ble 64 tester utført.

Til sammen er 286 tester utført før 21.08.2020.