03.04.2020: Oppstart av støttekontakter og hjemmehjelp

Virksomhetsleder for Skjervøy hjemmetjeneste, Trond Aardal, informerer om nye bestemmelser for hjemmehjelp og støttekontakter.

Denne artikkelen erstatter artikkel publisert 02.04.2020: Smittebegrensende tiltak for brukere av hjemmehjelp, støttekontakt, og dagsenter

Presisering: Det er besøksforbud i omsorgsbolig helsesenteret og omsorgsbolig skoleveien. Dette også gjelder støttekontakter.

Skjervøy Kommune  Foto Ørjan Marakatt  Bertelsen-4058

Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Det blir fra og med i dag åpnet opp igjen for at støttekontakter kan besøke sine brukere ansikt til ansikt. Disse skal forholde seg til de anbefalinger som kommer fra FHI om å holde en avstand på 2 meter, og at de ikke skal befinne seg i små rom med mer enn 5 mennesker samtidig. Bortsett fra dette kan støttekontaktene fungere som normalt. Hjemmehjelp vil starte opp igjen med normal virksomhet etter påske. De som har fått avbestilling av hjemmehjelp i perioden vil få tilbud om ny vask etter påske. Disse tjenestene vil vurderes fortløpende etter den aktuelle smittesituasjonen vi har i kommunen.

Trond Aardal

Virksomhetsleder, Skjervøy hjemmetjeneste