Videre sier han i brevet:

"Kjære venner av Solovki i Norge!

Jeg er glad for å presentere meg og uttrykker min takknemlighet til dere for den interesse og oppmerksomhet dere har vist i forhold til Solovki.

Mitt navn er Aleksej Aleksandrovitsj Jefipov. I desember 2010 ble jeg valgt av Solovkisamfunnet til ny leder av kommunen vår. Det er en stor ære for meg og jeg innser det ansvar som ligger på meg nå. Innsettelsen fant sted 25.mars.

Solovki er en spesiell plass. Disse unike øyene i Kvitsjøen er et viktig åndelig, historisk og kulturelt senter ikke bare for Russland men for hele verdenssamfunnet.

Jeg har studert alle prosjektene som har vært gjennomført på Solovki med deres hjelp. Denne erfaringa gir meg håp om at vi sammen kan ta vare på dette øyrikets arv og frede det for oss og våre barn. Jeg håper også at vi kan gjøre livet til folket som bor her mer behagelig og bedre.

Jeg vil svare på alle deres henvendelser.

Vi er åpne for samarbeid

Mine hilsener

Aleksej Aleksandrovitsj Jefipov"

I Skjervøy kommune vil vi utarbeide en ny søknad om støtte fra Barentssekretariatet og Troms Fylkeskommune til et slikt samarbeid. På Solovki er de allerede i gang med å jobbe ut nye ideer til samarbeid.