Deres Kongelige Høyheter – Hjertelig velkommen til Skjervøy kommune – ”Byen i Nord Troms”.

 

Det er en stor ære for oss alle å ha Kronprisparet blant oss i dag.

Kongehuset har besøkt oss flere ganger i løpet av de siste årene.

9. august i 1992 hadde vi besøk av Hans Majestet Kong Harald, Dronning Sonja og Kronprins Haakon i forbindelse med signingsferden i nord.

22. januar i 1993 besøkte prinsesse Martha Louise Skjervøy hvor prinsessen stod for den offisielle åpningen av Skjervøy kulturhus.

I dag har vi besøk av Kronprinsesse Mette Marit for første gang – og  sin mann Kronprins Haakon som allerede har besøkt oss flere ganger.

 

Det er med andre ord Kongelig sus over Skjervøy.

På ferden gjennom den flotte miljøgata vår – har Kronprinsparet også fått en fin presentasjon av den berømmelige ”Skjervøykongens” historie.

Klart også han ble ”konge” som var med på å grunnlegge Skjervøy som kirke og handelssted på 1600 tallet, allerede hundre år før Tromsø og Hammerfest ble grunnlagt. I ettertid har utviklingen gått sin gang og mange har også gitt sitt bidrag. Arbeiderbevegelsen og læstadianismen må nevnes spesielt for sin kamp og tro på å overleve i et strøk av landet mange ville avskrive.

Mange har altså bidratt i byggingen av vår naturskjønne og sentrale kommune.

 

I nyere tid har utfordringene stått i kø. Vi lever i et land og i en del av verden som stadig krever endringer.

Vi kan ikke lenger gjøre alt som før. Dette har også Skjervøy kommune spesielt merket gjennom tap av tradisjonelle industriarbeidsplasser.

Mange negative tanker har vi slåss mot.

Men heldigvis – de positive tankene seiret til slutt.

Vi er nå inni en meget positiv utvikling.

Dette skyldes innsatsen fra et oppegående næringsliv, frivillige organisasjoner, enkeltmennesker og kommunens rolle som tilrettelegger og tjenesteyter.

 

Når vi i dag med deres Kongelige høyheter, Fylkesmann og Vegsjef tilstede, får oppleve den offisielle åpningen av – miljøgata – er et nytt trivselstiltak i vårt bybilde på plass. Vi har sammen med Statens vegvesen jobbet for dette prosjektet i over 12 år.

Vi takker for samarbeidet og som ordfører vil jeg spesielt takke vår lokale entreprenør og hans arbeidere for innsatsen og vel utført jobb.

 

 

 

Deres Kongelige høyheter Kronprinsesse Mette Marit og Kronprins Haakon –

 

Deres nærvær i dag gir oss inspirasjon og motivasjon til å stå på videre for utviklingen av vår kommune.

Dette takker vi for – og som ordfører vil jeg også på vegne av folket spesielt gratulere kronprinsparet med overstått bryllupsdag som de hadde i går.

 

Måtte Gud velsigne Kongen og hans hus – og med de ord har jeg den store glede og ære å gi ordet til Deres Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette Marit.