Fredag 06.01.16 møtte Nord-Troms ungdomsråd sine respektive ordførere til duell inne i Kåfjord Idrettshall hvor heder og ære ble kjempet om. Enkelte ordførere fikk så hard medfart på banen måtte forlates med kutt over nesen. – Man kan vel trygt si at ordførerne møtte på nye utfordringer i sin arbeidshverdag, uttaler nyvalgt leder for Nord-Troms ungdomsråd.

Ungdommens regionråd hadde årets første møte i Olderdalen. Der ble ny leder, Carla Braastad Grape fra Storfjord, og nestleder Hannah Sigrid Larsen fra Skjervøy, valgt. Etter å ha jobbet seg gjennom første kvartals saksliste gikk ungdommen opp til idrettshallen for å møte ordførerne fra Nord-Troms.

Meningen med eventet er å ufarliggjøre ordførere slik at terskel for kontakt og samarbeid blir lavere, og at ordførere får bli kjent med hva som opptar ungdom. - Det var utrolig morsomt å få være sammen med ungdomsrådet på denne måten. Et av målene med et slikt uformelt møte er at vi ordførere skal bli mer bevisst på hva som engasjerer. Det gir oss også en større forståelse av hva ungdomsrådets rolle i både regionen og den enkelte kommune er, uttaler Eirik Losnegaard Mevik, saksordfører for RUST og ordfører i Kvænangen.

Kvelden ble avsluttet med middag på Håkons Gjestehus der stemningen satt løst, med mye latter rundt bordet.

Hege Liland som er nytilsatt Regional Ungdomskonsulent sier hun kunne ikke fått en mer gøyal start på jobben sin. Hun innehar stillingen mens Lise Jakobsen er i permisjon. 

Dette er Nord-Troms nye ungdomsråd:
Mathias Lilleberg (bak f.v)
Runar Monsen
Hannah S Larsen
Carla Braastad Grape
Vilde M. Karlsen
Erlend August Gamst
Mia Eline W. Kviteberg
Anna Elise Henriksen (fremme f.h)
(ikke på bildet: Aimee Mikalsen, Malin Sollund Jakobsen, Mia Johnsen og Lars S. Haugan) 

Tilstede på ordfører eventet var:
Ordfører fra Kvænangen, Eirik Losnegaard Mevik
Ordfører fra Nordreisa, Øyvind Evanger
Ordfører fra Skjervøy, Ørjan Albrigtsen
Ordfører fra Storfjord, Knut Jentoft
Varaordfører fra Kåfjord, Ludwig Rognli
Varaordfører fra Lyngen, Line van Gemert