2942
 2943
Klassisk grøsser på turné

Skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee bruker mørketida til å reise Nord-Norge rundt. Med seg har han den elskverdige Dr. Jekyll og den onde Mr. Hyde.

Han har tidligere spilt i suksessforestillinger som Gjengangere og Cabaret ved Hålogaland Teater. Nå er Jørn-Bjørn Fuller-Gee klar for en lyssky vår. Fra 17. januar til 5. februar turnerer han med thrilleren Den underlige historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde, en forestilling der han spiller alle rollene. Samtidig er Fuller-Gee kinoaktuell med sin første spillefilm, den norske skrekkfilmen "Rovdyr" (premiere 11. januar).

Prisbelønnet

Forestillingen er basert på Robert Louis Stevensons roman fra 1886 som blir betegnet som verdens første psykologiske thriller. Den har tidligere blitt spilt på engelsk og vunnet er rekke priser. Fuller-Gee vant prisen for Most Outstanding Performance, mens regi og manus vant Producer's Pick Best Show ved LIFF i Canada i 2005. Forestillingen ble også kåret til Best Touring Production av London Brickedin Theatre Awards. The Edmonton Journal skriver:

"The riveting Jorn-Bjorn Fuller-Gee stands out...

(He) explodes onto the stage, a tornado of rage, literally ricocheting up the walls, crashing to escape, off the walls, we are pinned by his presence and his violent physicality."

Dypdykk i menneskets natur

Den underlige historien om Dr. Jekyll og Mr. Hyde er et dypdykk i den menneskelige sjelen. - Det er helt klart en utfordring å fremstille en så ekstremt splittet karakter som Dr. Jekyll. Man må gi mye av seg selv som menneske, sier Fuller-Gee. - Samtidig berører tematikken noe i oss alle. Han gleder seg til turnépremieren i Hammerfest og til møtet med publikum i Nord-Norge: - Du treffer forskjellig publikum hver kveld og forestillingen preges av det. Folk kommer ikke til å se den samme forestillingen to ganger, lover han.


Basert på Robert Louis Stevensons roman.
Manus: Iain MacFarlane
Oversatt til nordnorsk av Ine Camilla Bjørnsten
Med: Jørn-Bjørn Fuller-Gee
Regi: Iain Ormsby-Knox

Skjervøy kulturhus Tirsdag 29. januar kl. 20.00
BIlletter kr. 150,- / Grupper á 10: kr. 100,- pr stk.
Forhåndssalg:
Skjervøy folkebibliotek og Cafe-Cafe
Gruppebilletter kan bestilles på e-post til kulturhuset