Realfagssatsningen i folkebibliotekene i Troms.
 
”Realfagssatsing i folkebibliotekene i Troms er et prosjekt som har som mål å styrke og synliggjøre realfag i alle folkebibliotekene i fylket. Dette skal skje gjennom opprusting av samlingene, kompetanseheving, aktiviteter og markedsføring.
Gjennom prosjektet skal folkebibliotekene være bedre rustet til bistå foreldre som skal følge opp egne barns læring, voksne som tar etter- eller videreutdanning, voksne som er generelt interessert i realfag og som ønsker å tilegne seg / friske opp kunnskap innenfor emnet og barn og unge som kan ha behov for alternative innganger til skolefagene.
Realfag er en samlebetegnelse for matematikk og naturvitenskapelige fag. Naturvitenskapene er vitenskaper som studerer prosesser og fenomener i verdensrommet og på jorden, og omfatter astronomi, biologi, fysikk, geologi og kjemi. Hver av disse er delt i en rekke grener og griper delvis over i hverandre, f. eks. botanikk og zoologi (som er en del av biologien), og astrofysikk og biokjemi.
Prosjektperioden er 1.5.2007 - 1.5.2008 og prosjektet er rettet mot alle folkebibliotek i Troms fylke.”  http://realfag.wordpress.com/about/
 
 
Nå er prosjektperioden over.
Biblioteket har fått midler til å ruste opp samlingen på de nevnte områdene, matematikk og naturvitenskaplige fag.
 
Her er noen av de bøkene som er kjøpt inn:
(Klikk på de blå ordene, da du kommer rett inn i Skjervøy folkebibliotek sin katalog og du kan lese mer om hver enkelt bok)
 
 
Matematikk i barnehagen av Einar Jahr og Oddveig Øgaard
 
 
Moro med matte av Line Kjellin Smith
 
 
Matematikk med din glede av Sissel Redse Jørgensen og Eirik Newth (red.)
 
Den matematiske krydderhylle av Nils Kr. Rossing
 
Matte med teskje av Ole Petter Jensen
 
Faktor 1 Grunnbok av Espen Hjardar og Jan-Erik Pedersen
 
 
 
Erik Tandberg har skrevet boka ”Romalderen: teknologien, triumfene, tragediene
 
 
Leif Wedøe har skrevet tre bøker: ”Hvorfor faller ikke skyene ned?”, ”Hvor fort går bølgene?” og ”Fysikkaktiviteter i barnhage og småskole”
 
Søk i bibliotekets katalog på nett og søk på emnene matematikk, naturvitenskap, fysikk eller universet om du vil se andre bøker.