Valg 2019: Tidligstemming

Velgere kan avgi stemme fra 1. juli innenriks, såkalt tidligstemme. Det skal være mulig å tidligstemme frem til og med 9. august, det vil si frem til den ordinære forhåndsstemmegivningen starter 12. august

Print

Ordningen er hjemlet i valgloven § 8-1 fjerde ledd:

(4) Velgere som oppholder seg innenriks, unntatt på Svalbard og Jan Mayen, og som ikke kan avgi stemme i perioden for forhåndsstemmegivning eller på valgtinget, kan henvende seg til kommunen og avgi stemme fra 1. juli og frem til forhåndsstemmegivningen starter 10. august i valgåret.

Hvem kan tidligstemme

Ordningen gjelder alle velgere. Tidlig stemmegivning er ment som en ordning for de som ikke har anledning til å forhåndsstemme innenfor ordinær periode eller på valgdagen. Det kreves imidlertid ikke at velgeren må dokumentere at han eller hun ikke har anledning til å forhåndsstemme eller til å stemme på valgdagen.

Hvor kan en tidligstemme

Spørsmål om tidligstemming eller bestilling av tid for tidligstemming rettes til telefon 77 77 55 00 eller e-post: valg@skjervoy.kommune.no  Tidligstemming utføres på Skjervøy rådhus, sentraladministrasjonen 2. etg. Åpningstider er mandag - fredag kl. 09.00 - 15.00. 

HUSK LEGITIMASJON NÅR DU SKAL STEMME! 

Web levert av CustomPublish AS