Fra bunn til munn -en marin aktivitetsdag i Nord-Troms

Under årets forskningsdager på Skjervøy ble det arrangert en marin aktivitetsdag der 200 10.klassinger og elever ved de videregående skolene i Nord-Troms deltok. Det overordnede målet for arrangementet var rekruttering til fiskeri- og havbruksnæringa.
Ingeborg og Stian
Johan Ruud
Lars F åpner

Lars Fredrik Martinussen (26 år) fra Eksportutvalget for fisk holdt et godt innlegg om norsk sjømat i inn- og utland. Lars Fredrik belyste mange interessante muligheter innen sjømatnæringen.

Ingeborg Nygaard (25 år) fra Arnøy, som har jobbet som kokk ved den norske ambassaden i Washington, nå Foodoccation i Oslo, og Stian Gundersen (23 år), Norgesmester i sjømat 2010, fortalte om sine erfaringer gjennom studietiden, lærlingetiden og arbeidserfaringer.

Etter dette fikk de 200 elevene besøke ulike bedrifter: Lerøy Aurora sitt prosessanlegg, Nordic Intermaritim, forskningsskipet "Johan Ruud" og bedriftspresentasjon ved Skjervøy Sjømat og Spindaj. Underveis ble det servert ulike retter laget av sjømat med råstoff fra de ulike bedriftene. Disse smaksprøvene ble tilberedt av kokk Rune Harper, Ingeborg Nygaard, Stian Gundersen i samarbeid med elever fra Skjervøy videregående skole.

Web levert av CustomPublish AS