Gå til hovedinnhold

Hjem

Skolerute

Kontakt oss

Skjervøy barneskole
Skoleveien 26
9180 Skjervøy
Skole:  77775650
SFO  :  90406839
E-post til skolen
 

LENKER

Mobbeombudet
     
 

 




Elevenes skolemiljø

Elevenes skolemiljø - Nulltoleranse mot mobbing  
Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø. Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

Plantedagen 2023

IMG 5405
IMG 5406 IMG 5416 IMG 5419
+2
IMG 5420
12.juni gikk vårens vakreste eventyr av stabelen.
Skjervøy barneskoles plantedag solte seg i glansen av et nydelig sommervær.
12.juni gikk vårens vakreste eventyr av stabelen.
Skjervøy barneskoles plantedag solte seg i glansen av et nydelig sommervær. Været og de flotte plantene førte til
et fantastisk godt oppmøte av besøkende.
5.klasse gjennomførte salg av planter til den store gullmedalje. 6.klasse gjorde en super innsats på kafeen.
7.klasse underholdt store og små med konkurranser.
En flott dag for store og små ved skolen vår. Gjennom mange år er plantedagen blitt en tradisjon vi både er stolte av og glade for å klare å gjennomføre. Elevene har gjennom vinteren sådd og priklet tusenvis av planter. Det er derfor en god følelse når plantedagen endelig er her.
 
Tusen takk til alle som har bidratt og som har besøkt plantedagen 2023.

Sykkelhjelmer til alle i 4. klasse

4.klassinger med ny sykkelhjelm
Mandag 22. mai fikk alle elever i 4. klasse hver sin sykkelhjelm.
På Skjervøy barneskole tar elevene i 4. klasse sykkelsertifikat. Det innebærer både teori i trafikksikkerhet og praktiske sykkeløvelser. Til slutt tar elevene en sykkelprøve og får utdelt sykkelsertifikat.
I forbindelse med dette arbeidet kom representanter fra Skjervøy kommune på besøk. Kommunen ønsker fokus på at alle som sykler skal bruke hjelm. De delte derfor ut hjelmer til alle elevene på 4. trinn. Dette var til stor begeistring for alle!
Oppfordringen er klar: Bruk hjelm når du sykler!

FIFA-turnering ved Skjervøy barneskole våren 2023

Skjervøy barneskole har arrangert og gjennomført FIFA turnering for årets mellomtrinn
FIFA-turnering ved Skjervøy barneskole våren 2023

Alle elevene på mellomtrinnet kunne melde seg på turneringen. Dette ble gjort ved at de som ville være med skrev ned navnet sitt og hvilken klasse de går i. Det var trekning om hvem som skulle spille mot hvem. Det førte til at noen møtte noen i samme klasse, mens noen spilte mot noen som var yngre enn seg, eller eldre enn seg selv. Vinneren av hver kamp gikk videre til neste runde. Hvis det var uavgjort, ble kampen avgjort med enten stein-saks-papir, eller ved «golden goal». De som tapte var ute av turneringen.

40 elever meldte seg på. Det var 38 gutter og to jenter som meldte seg på til turneringen.


Turneringen ble spilt på Play Station 4, med FIFA-23. Den foregikk på skolens musikkrom. Storskjerm og høytalere ble brukt. Kampene ble spilt på Street-fotballbane med vanter, tre-mot-tre med keeper. Alle som spilte fikk velge lag selv, men dette måtte ordnes på ett minutt, slik at man kunne holde tidsskjemaet. Kampene ble spilt på Tirsdager eller Torsdager i det første friminuttet.


Bilde av hvordan banen som ble brukt, ser ut.

Finalen ble spilt mellom tre spillere, i et seriespill. Alle tre i finalen spilte mot hverandre, slik at de fikk to kamper hver. Det var stor stemning, og høyt volum under finalekampene. De alle fleste blant publikum heiet på alle tre finalistene.

Vinneren av FIFA-Turneringen ble Ole Kristian i 7A. Han vant begge sine kamper i finalen. David i 6.klasse ble nummer to. Han vant en kamp, og tapte en kamp. Henrik i 7A ble nummer tre.


Vinneren av turneringen, Ole Kristian, sier at det var deilig å være best i hele turneringen. Vi spurte han om det var noe han syntes kunne være bedre med turneringen. Han sier at det er ingenting som kunne vært bedre. Det var bra oppsatt, mange artige kamper. Det kunne vært artigere med kun to spillere i finalen, men dette var likevel veldig artig.

David, Ole Kristian i midten, og Henrik

Turneringen var en del av skolens innefriminutt som var på Tirsdagene. Turneringen fortsatte da det ble slutt på innefriminuttene etter vinterferien. Da det var innefriminutt fikk alle komme å se på kampene, men da innefriminuttene var over var det kun de som spilte som fikk være inne. I
semifinalene og finalen fikk alle igjen komme å se. Det var hele 65 publikummere på finalen.

Bilde av publikum.


Turneringen var et sosialt tilbud fra skolen, hvor de ønsket at elevene skulle ha noe artig å gjøre.

Rektor ved barneskolen, Kristin Norheim, sier det er supert at så mange elever har deltatt. Det er bra at elevene har hatt noe annet å gjøre, et artig tilbud som vi håper vi kan se igjen. Vi håper at vi på skolen kan få til å arrangere noe annet også. FIFA-turneringen har bidratt til et stort engasjement både blant elever og voksne ved skolen. Elevene har vist at de kan oppføre seg eksemplarisk, slik at det ikke er noen problemer ved å ha slike aktiviteter.

Rektoren sier at det er bra når elever viser engasjement for egen skoledag, og håper at vi kan få til flere ulike tilbud eller turneringer, gjerne noe som også er for de minste elevene ved skolen.

Simen og Oliver, 6.trinn

 

Solbading på utedag for 7.klassen

Skjervøy i Sol
7. trinn koste seg ute med en nydelig soldag ved gapahauken på skistadion.
Litt kalde blåe tall på termostaten men det gjorde ingenting så lenge det var klar himmel og sol ute. 7.trinn hadde en velfortjent utedag fylt med bålkos, hyggelige samtaler, klassemiljøbygging, akekonkurranse, skigåing og mye mye mer. Skistadion har gode akebakker, flotte preparerte skiløyper, og mye fin natur som ungene kunne benytte seg av. I løpet av dagen fikk de fleste akt, gått på ski og lekt masse i snøen. Også kan vi trekke frem at det ble satt ny uoffessiell bakkerekord for rattkjelkehopping på nærmere 10 meter i akebakken. 

Batterijakten

Noen av batteriene vi har samlet inn
Bilder til ukesoppdrag 1
Bilder til ukesoppdrag 1
Bilder til ukesoppdrag 1
I år deltar begge 4. klassene i batterijakten.
Batterijakten er en nasjonal miljøkonkurranse. Konkurransen handler om å samle inn mest mulig batteri. Brukte batterier kan være brannfarlig og de forurenser mye hvis de havner på feil sted.
I tillegg til å samle inn batterier skal klassene fullføre 3 ukesoppdrag.
Elever og foreldre har deltatt meget godt, og begge 4. klassene ligger høyt på den nasjonale resultatlista. For å følge med hvordan det går med klassene, kan du gå inn på: batterijakten.no.

Konkurransen avsluttes 2. april og da vil vinnerne offentligjøres. Vi venter i spenning!

Fair Play cup

Damelaget
Herrelaget
Den årlige fair play fotballcupen for 5.-7. klasse gikk av stabelen torsdag 3. mars
Mellomtrinnet på Skjervøy barneskole arrangerer årlig en fotballcup som skal fokusere og fremme fair play verdier. I år som andre år så vi godt engasjement, gode verdier og elever med gode bidrag. Dagen gir også mulighet for å kle seg ut i kreative drakter, og i år fikk var noen av innslagene  Baby Bosses og Minions. Elevene som ønsket fikk også drive Kafé, og her hadde vi mange gode og ivrige vaffelstekere og selgere. 

Fotballcupen avsluttet med kamper mellom 7. klassene og de voksne. I år hadde damene på skolen gått for 80talls tema, mens herrene for damekostyme. I år hadde vi to heldige elever fra 9.trinn som hadde sin arbeidsuke på Skjervøy barneskole, som fikk være med på dagen og som var til stor hjelp. Etter lærerkampene avsluttet dagen med en svømmestafett i bassenget.

Podkasten «Skravlehjørnet»

Skravlehjørnet
Skravlehjørnet er skolens podkast, der elever fra 6.og 7.trinn planlegger og gjennomfører podkast-sendinger.
Skravelhjørnet ligger på Spotify - og hadde din første sending allerede i 2020. Podkast har vært en del av skolens tilbud i Medie-gruppa, men siden vi i år ikke hadde mulighet til å tilby ei egen mediegruppe har 7.trinn tatt ansvar og laget noen sendinger. 
Vi gleder oss til å utvikle Skravlehjørnet framover 😊 Trykk her for å komme direkte til podkasten. 

Skoleavisa SkarvenNytt

SkarvenNytt
Sjekk ut skoleavisa vår :-)
Skjervøy barneskole har i flere år hatt skoleavisa «SkarvenNytt». I år er det elever fra 7.trinn som er journalister og publiserer avisartikler om det de ønsker å skrive om. 
Viste du at du kan få varsel når der legges ut nye saker i avisa? 
Husk i alle fall å gå innom linken for å få med deg siste nytt :-)
https://skoleaviser.no/skarven-nytt

Innmelding skole 2023/2024

6D17640B-F2AE-45C7-97FB-570DF5170C59.jpeg

INNMELDING SKOLE  – 1. KLASSE SKOLEÅRET 2023/2024

Fra 21.08.2023 skal det tas opp nye 1. klassinger ved Skjervøy barneskole og Årviksand skole. Elektronisk innmeldingsskjema 1. klasse finner du her.
 


LEDIG SFO-PLASSER 2023/2024

Fra 21.08.2023 skal det tas opp barn i ledige SFO-plasser i Skjervøy kommune. Det gjelder for følgende skoler: Skjervøy barneskole og Årviksand skole.

Elektronisk søknadsskjema SFO-plass finner du  her

Elektronisk søknadskjema om redusert foreldrebetaling SFO finner du her

Søknadsfrist: 01.04.2023

 

Foreldrewebinar

Foreldrewebinar
Foreldrewebinar med mobbeombudene i Nord-Norge
Mobbeombudene i Nord-Norge inviterer foresatte til webinar som skal forebygge mobbing. Vi håper dette vil være matnyttig for mange foresatte. Linken er ikke aktiv på bildet. For å komme til rommet må du gå inn på PDF filen, og klikke på linken, der sender den deg til et rom på Microsoft Teams, hvor webinaret vil foregå. Husk å laste ned Teams på forhånd. 

100 dagersfest på 1.trinn

78C2D29F-930B-4E0A-977C-89A45F729FCF
EDC8ECDE-CDA3-4768-AF6A-658F31A8F3E2 194215BD-9256-493A-92E7-BF3BF14D16A0 D68473C3-944C-4B4A-8345-3C1F32DDDA0C
+4
43C7C9BD-090F-4BEC-9401-27EFD9D8C53A
1. trinn har feiret at de har gått 100 dager på skole.
Torsdag 26. januar feiret 1. trinn at de hadde gått 100 dager på skole. Helt siden første skoledag har de satt kryss og tellestrek for å telle dagene på skolen. Dagen ble feiret med kake og mange artige aktiviteter og utfordringer. Elevene samlet inn ting 10 ting av forskjellige saker for å få hundre, og  de prøvde og gjøre ulike ting i 100 sekunder. Klarte de å være helt stille i 100 sekunder?

En flott dag, og nå er vi klar til mange nye dager på skolen.

Spike-robot

0C348332-6F66-4DE3-9D34-1F6D13559E11
00B46225-4E67-48E9-9DA0-DA83C233637B
4B har vært hjelpelærere i 3A og 3B.
3A og 3B har lært om programmering med spike-robot. Elevene i 4B har vært med som hjelpere. Vi har bygd og programmert roboter til å gjøre ulike oppdrag. 

Norge på kryss og tvers??

Plakatene er hengt opp i trappa opp mot tredje etasje i gammelfløya.
4.klasse har jobbet med temaet Norge på kryss og tvers.
Elevene har valgt seg et sted eller en severdighet. De har funnet fakta om sitt sted, og laget en liten tekst med informasjon om stedet. Info-arket er hengt opp med tråd fra ark til kart.
Her er det info om alt fra byer som Bergen og Oslo, steder som Årviksand og severdigheter som Tromsøbadet.

Velkommen til Skjervøy SFO



Skjervøy SFO ligger under Skjervøy kommune, og samarbeider med Skjervøy barneskole.
  • Daglig leder: Mailen Sørensen
  • Assistenter/fagarbeidere: Monica Sandstrand, Ingunn Gamst, Beate Jensen, Ingvild Bjørkestøl, Silvia Kjeldsberg, Kristin Einevoll, Marius Fugelli, Grete Isaksen, Inge Richardsen, Roar Skipnes Karina Isaksen, Marika Thomassen, Carolin Johansen, Layla Albashan
  • Lærlinger: Maria Olsen
I perioder kan det også være ekstra fra Flyktningetjenesten, NAV, skoleungdommer…
Åpningstid morgen: Kl.06.45 – 08.30
Åpningstid ettermiddag: skoleslutt – 16.15
SFO følger skoleruta, men har i tillegg også åpent fra 01.08 til skolestart, vinterferien og uka etter skoleslutt
Praktisk info
  • SFO deles inn i baser etter endt skoletid til kl15.30
  • Base 1 (1.kl): Holder til i SFOlokalet
  • Base 2 (2.kl): Holder til på Musikkrom skolen
  • Base 3 (3. og 4.kl): Holder til på klasserom 1 skolen
  • Basene kan bruke Idrettshall, gymsal, mediatek og Kunst&Håndtverkrom gjennom uka.
Kl.15.30 samles de barn som er igjen på basene i skolegård eller i SFOlokalet.
  • Skifteklær: Ha en liten brødpose i sekken med truse, et par sokker og evt. longs/strømpebukse. Ellers bruker SFO og skole samme garderobe til barnet, slik at det ikke er nødvendig med dobbelt opp. Vi er mye ute på SFO, så det er viktig å tenke klær og sko etter vær.
  • Vi serverer frukt hver dag og varmlunsj en gang i uka. Ellers har barna med egen påsmurt matpakke.
  • Barna blir krysset inn til SFO på skjema. Det er i hovedsak assistenten i hver enkelt base som gjør dette. På dette skjema står det også relevant info om barnet, og evt. beskjed for selve dagen noteres her. Når barnet blir henta/går hjem, gules det ut.
NB! Det er viktig at dere sier i fra til en voksen når dere henter barnet, og ikke bare går, slik at vi har oversikt.
  • Hvis barnet er syk eller ikke skal komme på SFO, er det viktig at dere også sender melding til mob. SFO. Dere sender også melding hit hvis barnet skal gjøre noe utenom avtale, f. eks være med noen andre hjem etter SFOtid.


Priser for SFO 2022/2023
Priser for 1.kl:
Plasstørrelse
  1. barn
2.barn (40 % mod.) 3.barn (60 % mod.)
20-30 timer (100 %) 1440,- 1580,- 1112,-
12-20 timer (80 %) 600,- 1064,- 776,-
Inntil 12 timer (60 %) 0,- 704,- 536,-

Priser f.o.m. 2.kl:
Plasstørrelse
  1. barn
2.barn (40 % mod.) 3.barn (60 % mod.)
20-30 timer (100 %) 2480,- 1580,- 1112,-
12-20 timer (80 %) 1640,- 1064,- 776,-
Inntil 12 timer (60 %) 1040,- 704,- 536,-

Skjervøy SFO har egen mobil: 904 06839.
Vi ønsker at all kommunikasjon skal skje mellom oss ansatte på SFO og barnas foreldre, derfor skal barnas mobiler/mobilklokker ligger i sekken så lenge de er på SFO.
Vi ringer ikke foreldrene når barna ønsker for eksempel å gå hjem til hverandre, men ber de heller avtale slikt når de kommer hjem.

Våre regler på SFO
  • Vi får ikke lov å slå, klipe, sparke eller bite andre barn eller voksne.
  • Vi får ikke være stygg i munnen, eller si slemme ting til andre barn eller voksne
  • Vi får ikke lov til å springe inne på SFO
  • Vi får ikke lov til å rope inne på SFO
  • Vi hører på hverandre, og tier stille når andre prater i forsamling, både barn og voksne
  • Vi sitter pent med matbordet når vi spiser
  • Vi rydder opp etter oss, både etter mat og ved lek
I tillegg gjelder reglene skolen har for friminuttene også SFO når vi er ute. Unntaket er sykling: dette er lov, når siste time for skolen er avsluttet. Husk hjelm.

Velkommen til oss på SFO, vi håper du vil trives like mye som vi!
 

Velkommen til nytt skoleår!

Bilde1
Sommerferien nærmer seg slutten og skolestart er dermed rett rundt hjørnet. Jeg håper dere alle har hatt en fin ferie og at dere har fått gjort litt av alt dere har hatt ønske om å gjøre. Etter en lang ferie er det mange som ser fram til å ta fatt på den vante hverdagen igjen, og jeg håper mange av dere er klare for påfyll av ny kunnskap og læring.

Spesielt vil vi ønske nye elever og de nye førsteklassingene velkommen til en ny og spennende hverdag. I år er det 39 førsteklassinger som starter opp, og vi venter enda på 2 førsteklassinger fra Kongo som skal komme i løpet av høsten. Vi gleder oss til å bli kjent med dere!

I år vil vi prøve å gå tilbake til felles friminutt for alle elevene. Det blir slutt på soneinndeling for klassetrinnene i friminuttene. Her er en oversikt over organisering av skoledagen
Tid Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
08.30-09.15          
09.15-10.00          
10.00-10.30 Friminutt Friminutt Friminutt Friminutt Friminutt
10.30-11.15          
11.15-12.00          
12.00-12.30 Friminutt Friminutt Friminutt 12.15   Friminutt 12.15
12.30-13.15     12.15-13.00   12.15-13.00
13.15-14.00          

Det er viktig for både trivsel og læring at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Skolen vil fortsatt ha fokus på skolemiljø. Vi har nulltoleranse for mobbing! Samtidig vet vi at det kan være mange forskjellige grunner til at ikke alle elevene opplever den trygge og gode skoledagen som vi streber etter å gi. Vi er avhengige av et godt skole-hjem samarbeid for å få dette til, og vi ber dere foreldre ta kontakt med skolen gjennom kontaktlærer eller rektor dersom dere får signaler om at en elev ikke har det bra.
Jeg vil ønske små og store lykke til med et nytt skoleår og håper på et positivt samarbeid.

Vennlig hilsen
Kristin Norheim (rektor)
 

Skolestart

Velkommen til nytt skoleår
- Skjervøy barneskole ønsker alle elever velkommen tilbake til skolestart mandag 22. August kl 08.30.
- Elevene møter opp i skolegården klar til 1. skoledag.
- Foresatte som ønsker å kjøre barna sine til skolen bes om å slippe elevene av nede ved kommunehuset eller ved busslommen nedenfor Seppalaparken.
- Skoledagen vil vare fra 08.30–12.00 for 1.klassen
- og skoledagen varer 08.30-12.30 for 2. - 7. klassen
- Husk matpakke.
Skolen deler ut en frukt daglig til alle elever
. 
- Det vil også være mulig til å bestille skolemelk til barna og dette kan gjøres på skolelyst.no.
- Vel møtt til nytt skoleår.

 

God sommer

God sommer
Skjervøy barneskole ønsker alle sammen en riktig god sommer og god sommerferie. Så gleder vi oss til å se dere igjen til ny skolestart mandag 22. august.
 

Nye retningslinjer fra FHI

Vi er inne i et større smitteutbrudd av Covid på Skjervøy nå for tiden, og den forbindelse er det greit å følge med på smittevernreglene som gjelder. Nå har det kommet nye retningslinjer og presiseringer fra FHI.
Når det gjelder selvtester, deler skolen ut til elever for testing dag 3 og dag 5 etter nærkontakt med smittet elev/ansatt. Kommunen jobber nå med å finne en løsning som gjør at barn som er i karantene som følge av smitte i familie, kan hente tester for å teste seg ut av karantenen slik at de kan gå på skolen. Mer informasjon om dette vil komme etter hvert som kommunen får ordnet et system. Følg gjerne med på hjemmesiden til kommunen for å holde deg oppdatert på saken.
Presisering fra Helse- og omsorgssjefen; 
Anbefalingen fra FHI er testing på dag 3 og 5 etter nærkontakt med smittet. Da gjelder det å være streng på kontakt mellom kohortene fra eksponering til testing kan skje. Hvis det til stadighet dukker opp smitte i en klasse, så følger man det testregimet man er inne i (dag 3 og 5), og nødvendigheten av ny testing må da vurderes. Man må uansett følge med på symptomer.
Oppfølging av øvrige nærkontakter;
  • Øvrige nærkontakter har ikke plikt til karantene
     
  • Det anbefales test 3 og 5 dager etter siste nærkontakt.
     
  • Barn yngre enn skolealder anbefales kun test ved symptomer.
     
  • Barn under 16 år skal ikke testes dersom det er uforholdsmessig vanskelig krevende å få tatt en test.
  • Ingen skal testes med tvang for smittevernformål.
Alle som defineres som øvrige nærkontakter anbefales å følge med på om de får symptomer i 10 døgn etter eksponering, og ha lav terskel for test ved milde symptomer.

Testing erstatter smittekarantene for nærkontakter
Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med daglig testing for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Forskriftendringen gjelder fra og med midnatt, natt til 26. januar.
Slik blir reglene:
Smittekarantene på 10 døgn kan erstattes med:
  • daglig testing i 5 døgn etter siste nærkontakt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
     
  • husstandsmedlemmer og tilsvarende nære som ikke kan holde avstand til den smittede i isolasjonsperioden kan erstatte smittekarantene med daglig testing i 11 døgn (6 døgn i den smittedes isolasjonsperiode + 5 døgn etter dette). Dette gjelder også barn.
     
  • I tillegg til testregime anbefales det å bruke munnbind innendørs på offentlig sted og å unngå store sammenkomster og arrangementer i 10 døgn etter nærkontakten. Anbefalingen om å bruke munnbind gjelder ikke barn under 12 år, skolebarn over 12 år når de er på skolen og de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
     
  • følg med på eventuelle symptomer under hele perioden.
     
  • ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg.
Personer som ikke følger testregimet må være i karantene i 10 døgn, med eventuelt testing ut av karantene ved negativ test tatt tidligst 7 døgn etter siste nærkontakt.
Personer som har gjennomgått covid-19 siste tre måneder er unntatt fra smittekarantene. I tillegg videreføres de særskilte unntakene som gjelder for bl.a. personell i kritiske samfunnsfunksjoner.
 

Har du det vanskelig? Her kan du få hjelp!

Har du det vanskelig? Her kan du få hjelp

Julen er en fin tid for mange, men for noen kan det være en vanskelig tid.

Er du i en vanskelig situasjon? Eller kjenner du noen som er i en vanskelig situasjon? Trenger du noen å snakke med?

Under her finner du en oversikt over ulike lavterskel hjelpetjenester du kan kontakte på telefon, chat, melding eller epost. De er gratis, og du kan være anonym. Det er viktig at også barn og unge får informasjon om disse så de vet hvor de kan henvende seg om de trenger hjelp:  

Akutt behov for hjelp?
Dersom man er i fare eller frykter at et barn er i fare skal man ringe politiet på 112. 
Trenger du kontakt med barnevernet eller krisesenteret i kommunen? 

I vår kommune treffer du dem her:

Telefon barnevernet: 77775533/53 (8-16), 41706140(vakttelefon)
Telefon Krisesenteret: 77611060

Hos barnevernet kan du også henvende deg anonymt, og få råd hvis du er bekymret for et barn. 
Et krisesenter er en plass hele eller deler av familien kan komme dersom det ikke lenger er trygt å være hjemme. Dersom man er syk eller skadet kan man ringe legevakt (116 117). Ved alvorlig skade eller sykdom som krever behandling med en gang skal man ringe ambulansen på 113. 

Blir du utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt?
Her kan du få hjelp: 41706140/77611060

Alarmtelefon for barn og unge:  Tlf: 116 111. 
Døgnåpen og gratis telefon, sms og chat for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Også voksne som er bekymret for barn kan ringe.

Vold og overgrepslinjen: Tlf 116 006
Døgnåpen og gratis telefon, chat mandag til fredag 09-20, for alle som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner

Trenger du noen å snakke med?
Her finner du et utvalg tjenester du kan ta kontakt med – anonymt og gratis:

Mental helse Hjelpetelefonen: 116 123 
Døgnåpen og gratis telefon for alle som trenger noen å snakke med
Drives av interesseorganisasjonen Mental Helse

Foreldresupport Tlf 116 123 (tast 2)
Døgnåpen, gratis og anonym telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner med barn under 18 år, som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. 
Foreldresupport er et samarbeid mellom Stine Sofies Stiftelse og Mental Helse

Sidetmedord.no Tlf 116 123
Mental helse hjelpetelefonen: Chat og forum for alle som trenger å dele tanker og følelser med noen.

Kirkens SOS: Tlf 22400040
Døgnåpen hjelpetelefon, melding og chat for alle som ønsker noen å snakke med
SOS-melding er nå også tilgjengelig på nordsamisk, HERfinner du mer info om dette
Teksttelefon for døve: 55 32 56 97

Kors på halsen/Røde kors: Tlf 800 33 21
Kors på halsen er Røde Kors` samtaletilbud for alle opp til 18 år. Du kan ringe, maile eller chatte og ta opp det som er viktig for deg.
Telefon: mandag-fredag 14-22, chat hver dag kl 14-22.

BARsnakk (Barn av rusmisbrukere-BAR)
Chat for deg som har foreldre eller andre nær deg med rusproblemer, åpen chat mandag-torsdag kl 17-20

Andre nettsider, hjelpelinjer og chat: 

Ung.no er statens informasjonskanal for ungdom. Vi tilbyr informasjon og veiledning til ungdom gjennom en nettside med offentlig informasjon og en spørretjeneste der ungdom kan spørre om det de lurer på. Målgruppen vår er ungdom 13–20 år.

SnakkOmMobbing.no er en chattetjeneste fra Blå Kors til barn og unge i hele Norge, uansett om du har opplevd mobbing, kjenner noen som har blitt mobbet eller om du har mobbet noen selv. 

SnakkOmPsyken.no er en chattetjeneste fra Blå Kors til barn og unge i hele Norge. De fleste som kontakter oss har til felles at de har det vanskelig, noen ganger uten å vite hvorfor.

Ifengsel.no er en chattetjeneste fra Kirkens Bymisjon for deg som har mamma eller pappa i fengsel) 

Rusinfo.no tilbyr samtale, chat og informasjon om alt du lurer på om rus, og hva du kan gjøre om du er bekymret for noen med et rus-eller alkoholproblem

ROS (Rådgivning om spiseforstyrrelser): er en landsdekkende interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende. Vår rådgivningstjeneste er tilgjengelig på telefon, chat og e-post.

Ungdomstelefon er Skeiv Ungdoms telefon- og chat-tjeneste, og er tilbud til unge som trenger noen å snakke med om seksualitet, kjønn, identitet, legning, forelskelse, aktivitetstilbud eller sikrere sex.

Røde kors telefon om tvangsekteskap: Røde Kors-telefonen gir veiledning til både barn og voksne om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Telefon, chat og informasjon. 

Støttetelefon for kriminalitetsofre: Tlf 800 40 008. Har du vært utsatt for kriminelle handlinger? Det kan for eksempel være vold, seksuelle overgrep eller krenkelser av din personlige frihet. Du kan få hjelp og veiledning ved et støttesenter for kriminalitetsutsatte

Mer informasjon?

På nettsiden til Helse Norge finner du en god oversikt over disse og flere ulike nettsider, chat og telefonnummer man kan ringe

 

 

 

 

Koronainfo: Gult nivå

1E4EC1E4-00AF-4D63-9E16-948424DCE82A
Da er vi tilbake på gult trafikklys. Dere har sikkert alle fått med dere de nye nasjonale smitteverntiltakene, men jeg sender likevel ut en oversikt over tiltakene som trer i kraft for skolen fra torsdag 16. desember. Tiltakene vil i første omgang vare i 4 uker.

Så lenge viruset sirkulerer i samfunnet, vil sykdom forekomme, selv med gode smitteverntiltak. Det betyr at det kan komme smitte inn i skolen, men tiltakene beskrevet her vil begrense en eventuell smittespredning. Det er viktig å ikke legge skyld på enkeltpersoner.

Formålet med rådene er å begrense spredning av covid-19. De tre grunnpilarene for å hindre smittespredning er:
  1. Syke personer skal ikke være på skolen. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme, selv ved milde symptomer. (Se tidligere utsendt info om når barnet blir syk)
  2. God hygiene. Hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontaktsmitte.
  3. Redusert kontakt mellom personer. Økt fysisk avstand mellom mennesker reduserer muligheten for smitte, også før symptomer på sykdom oppstår. Mindre grupper gir færre nærkontakter og redusert risiko for smitte.

Det overordnede målet ved gult nivå er at elever og ansatte har et begrenset antall kontakter og at skole og hjem holder oversikt over disse.
På gult nivå er vi spesielt oppmerksom på fellesarealer og friminutt der elever fra ulike kohorter kan samles.
Økt bruk av utetid og uteskole anbefales.
Skjervøy barneskole tilstreber å oppfylle så mange tiltak som mulig innenfor gult nivå, slik at summen av tiltak blir best mulig.
 
Fysisk kontakt:
  • Unngå håndhilsning og klemming
  • Elevers behov for nærhet og omsorg må ivaretas.
 
Organisering av kohorter:
  • Klassen regnes som en kohort.
  • Blanding av elever på tvers av kohorter begrenses så langt det er mulig. Hos oss åpnes det for blanding på trinnet (eks 4a + 4b).
  • To kohorter kan imidlertid samarbeide for praktisk gjennomføring av skoledagen. Samarbeid kan foregå utendørs der det er mulig.
  • Hvilke kohorter som samarbeider kan endres ukentlig etter en helg.
  • Unngå samlinger med mer enn to samarbeidende kohorter.
  • Innendørs kan kohorter som ikke samarbeider passere hverandre og være kortvarig i samme område (inntil 15 minutter).
  • Det anbefales ulike lekeområder ute for kohortene som ikke samarbeider. Uteområder deles inn i soner. Det er ikke nødvendig å rengjøre uteområdene.
 
Avstand:
  • Faste pulter/arbeidsplasser anbefales for elevene.
  • Det er ikke nødvendig å begrense elevers vanlige bevegelser i klasserommet.
  • Unngå trengsel på vei inn og ut av undervisningslokalene, i garderober og på toaletter.
  • Elevene kan stille opp klassevis/ kohortvis ute og hentes inn puljevis.
  • Vurder å merke gulvet for å sikre avstand mellom elever i grupperom/klasserom, garderober og andre områder der det kan oppstå trengsel.
 
Lek, friminutt og fellesarealer:
  • Ny inspeksjonsplan fra torsdag 16.des. der klassetrinene har faste soner i alle friminutt
  • Når det blåses inn til time stiller
    • 1.kl opp inngang idrettshall
    • 2.kl opp på nedsiden av gammelfløya
    • 3,kl opp ved inngangen mot tannklinikken
    • 4.kl opp ved hovedinngang
    • 5.kl opp ved hovedinngang
    • 6.kl opp i hesteskoen
    • 7.kl får gå rett inn på klasserommet ved skolestart og etter friminutt
 
  • Ulike tidspunkt for friminutt for å begrense antall elever som er ute samtidig (1.-4. kl har fellesfriminutt og 5.-7.kl har fellesfriminutt).
  • Elevene oppfordres til å komme til skolen nærmest mulig 08.30 (de som da ikke allerede er på sfo) og gå til sin inngang.
 
Begrens deling av mat og gjenstander:  
Transport og skoleskyss:
  • Skoleskyss til og fra skolen: Elever som er avhengige av skoleskyss kan ta buss eller annen transport for å komme seg til og fra skolen. 
  • Skoleturer som innebærer samling av elever på tvers av kohorter/klasser og på offentlige transportmidler bør begrenses.
  • Ved drosjetransport bør det tilstrebes faste elevgrupper per drosje.
  • Ved transport i skoletiden kan elevene sitte sammen innen kohorten.


Praktiske konsekvenser for elevene de siste dagene før jul
  • Skolegudstjenesten den 15.des gjennomføres i 5 runder. Maks antall personer i kirken er 50.
  • Juleverksted avvikles i kohort eller klassetrinn
  • Grupper på tvers av klassetrinn oppløses og ressursen deles mellom de enkelte elevene
  • Ingen felles avslutning i gymsalen

Smittekarantene                                                                                                                                    Fra 15. desember skal alle nærkontakter i smittekarantene, og det blir felles regler for karantene uavhengig av virusvariant. Det er samtidig innført et unntak for barn og unge under 18 år. De skal kun i smittekarantene dersom de bor sammen med eller er tilsvarende nære den smittede.
 


 

Endring av planleggingsdag

70D92779-8CF2-4A2C-9D2E-3B11B40387B2
Lærernes planleggingsdag er flyttet til fredag 19.november. Skolen og SFO er derfor stengt denne dagen. Mandag 15.november er det vanlig skole.

Sykling til skolen


I vår hadde vi et par uheldige episoder hvor sykler ble ramponert i skoletida. Elevene er ansvarlige for alle verdigjenstander de tar med seg på skolen. De voksne på skolen prøver å følge med på at ting ikke blir ramponert og ødelagt. For å klare å holde en viss oversikt, må elevene sette syklene sine på anviste områder hvor det er sykkelstativ,

1) utenfor vinduene til administrasjonen eller
2) område bortenfor ballingen.                                                                        
I samarbeid med FAU er det påbudt å ha sykkelhjelm på dersom eleven sykler til skolen. 

 

Skolefrukt


Før ferien informerte jeg om at fra høsten -21, vil alle elevene få tilbud om gratis frukt i løpet av skoledagen. Elevene vil få oppskåret frukt som serveres i klasserommet. Vi jobber med å få på plass leverandør og organisering av ordningen, men regner med at alt er på plass i løpet av august.


 

2021-08-18 15:37:29


Velkommen til et nytt skoleår!

Det nærmer seg skolestart, og vi håper dere alle har hatt en fin sommer og fått ladet batteriene selv om ikke sola har skint hver dag. Både lærere, assistenter og vi i ledelsen gleder oss til å se dere igjen etter ferien. Spesielt ønsker vi velkommen til 29 nye 1.klassinger.
Første skoledag er mandag 23.august. Elevene begynner kl.08.30 og har en ordinær lengde på dagen.   
  
- 1.kl møter ved inngangen til idrettshallen.                                                                 
- 2.kl stiller opp ved inngangen tvers over ballbingen.                                              
- 3.- 4.kl stiller opp ved hovedinngangen.                                                                  
- 5.- 7.kl møter opp utenfor klasserommet sitt



De to siste skoleårene har vært spesielle for oss i forhold til covid -19 og smittesituasjonen. Vi håpet at når et nytt skoleår startet opp, kunne vi gå tilbake til normalen. Og vi gjør nesten det. Vi går for grønt driftsnivå (grønt trafikklys) med forbehold om at smittesituasjonen fortsetter å være stabil på nåværende nivå.

Ved overgang til grønt trafikklys vil skole og SFO ha tilnærmet vanlig organisering og på den måten større fleksibilitet til å ha aktiviteter på tvers av grupper og friere tilgang til lekeområder.
På grønt nivå er det fortsatt slik at personer, altså både barn og voksne som har feber, symptomer på luftveisinfeksjon eller nedsatt allmenntilstand IKKE skal komme på skole og sfo.
Fokus og gode rutiner for håndhygiene og renhold vil fortsatt bli opprettholdt. Vi minner også om at vi fortsatt skal begrense fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming), holde avstand (1m regelen) og unngå trengsel og store samlinger.                                                                                                             Fra FHI kunngjøres det at fra den 16.08.21 kan barn og unge under 18 år slippe smittekarantene hvis noen i skolen eller omgangskretsen er smittet, dersom de testes jevnlig. På fritida oppfordres barn til utendørsaktiviteter, men kan ha besøk fra egen kohort/klasse selv om det overstiger anbefalt antall gjester (i skrivende stund 20 stk og fullvaksinerte regnes ikke med).

§9a Det viktigste for alle oss som jobber i skolen, er å se til at alle elevene har en trygg og god skolehverdag, med nulltoleranse for mobbing. Skal skolen bli en god kunnskapsarena, må elevene trives. Skal vi få det til, er vi avhengig av et åpent og godt samarbeid med hjemmet. Ta kontakt med skolen dersom du som forelder hører at ditt barn eller andre barn på skolen ikke har det bra!


Vennlig hilsen
Kristin Norheim  (rektor)





 

Digital post



Skolen vil gjøre foreldre oppmerksom på at kommunen har gått over til å sende all post digitalt. Det betyr at sender en forelder for eksempel en søknad om fri fra undervisning, blir skolens vedtak/svar sendt digitalt. Dere må selv hente det på altinn.no. Dette gjelder alt som sendes ut fra skolen.

 

ÅPNER FOR GRØNT NIVÅ I TRAFIKKLYSMODELLEN

ÅPNER FOR GRØNT NIVÅ I TRAFIKKLYSMODELLEN   

Lokale smittevernmyndigheter kan nå vurdere om skoler i områder med lite smitte kan gå til grønt lys i trafikkmodellen.

Skjervøy kommune v/kommuneoverlegen har bestemt at skolene i Skjervøy kan gå over på grønt lys fra mandag 31.05.21.

På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. 

• Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. 
• God hygiene
• Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
• Det er viktig å holde avstand der det er mulig. 
• Skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, vanlig organisering av skoleklasser 

Dette åpner opp for foreldremøter, skoleavslutninger og klasseturer.

Dersom en smitte skulle oppstå, har skolen planer for å skifte til gult eller rødt nivå på kort varsel.

Kristin Norheim (rektor)

 

Webinar med mobbeombudet

A0382CE4-AF2D-4BF7-B2BF-331B770B6E78.jpeg
Vi anbefaler alle som har mulighet til å bli med på mobbeombudet sitt webinar for foreldre onsdag 11.november klokka 20.15- 21.00
Mobbeombudene i Nord-Norge gjennomfører et foreldrewebinar om hvordan voksne kan være med på å stoppe mobbing og sikre at alle barn og ungdommer får et trygt og godt skolemiljø.
Onsdag 11.november kl 20.00. Webinaret foregår på Teams, her er en direkte lenke:
Kan mammaer og pappaer være med å stoppe mobbing?

Smitteverntiltak

Skal barnet ditt bli hjemme?

Sykt barn
FHI har laget en oversikt over når barn som er litt syke skal være hjemme fra skolen og når de kan komme på skolen
Folkehelseinstituttet har laget en oversikt til foreldre ang syke barn. 
Oversikten viser symptomer og hva foreldre bør gjøre i de ulike situasjonene. 
Klikk her for å se i stort bilde. 

Korona og skolestart

907B095F-6192-4636-96AB-321E384A762F.png
Velkommen til et nytt spennende skoleår!

Vi håper alle har hatt en fin sommer og gleder seg til nytt skoleår på Skjervøy barneskole. Dette skoleåret skal vi ta imot 33 spente førsteklassinger og skolen vil tilsammen bestå av nesten 200 flotte elever.

Siden det fortsatt er spesielle forhold i samfunnet vårt har Utdanningsdirektoratet satt i gang en rekke tiltak på skolene for å begrense smitte. Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for skolene for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør hvilket nivå vi på skolen skal følge. Vi følger nå gult trafikklys.

Det er trygt for barn å gå på skolen

Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen skal følge med på at elevene har det bra. I perioden fremover vil vi være ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Vi er spesielt opptatt av:

• Ingen skal møte på skolen eller SFO hvis de er syke.

• Vask hender før dere kommer på skolen.

• God håndhygiene og renhold er viktig på skolen.

Ellers vil vi videreføre de fleste av tiltakene vi hadde i vår (unntak hjemmeskole og fast uteskole).

Hvordan vil skolehverdagen være?

Grønt nivå: Skolehverdagen vil være som normalt, men elever og lærere må unngå håndhilsning og klemming.

Gult nivå: Hele skoleklasser kan være samlet, og alle elever skal få et fulltidstilbud på skolen med vanlige skoledager. Skolegården blir delt opp for å skille klassetrinn fra hverandre. Elever og lærere må unngå håndhilsning, klemming og store samlinger.

Rødt nivå: Elevene vil bli delt inn i mindre grupper. Det kan være nødvendig at vi begrenser hvor mange elever som kan komme på skolen. Vi kan også be elevene møte opp til ulike tider. Vi må holde god avstand til hverandre, og elevene vil være mye ute, også i vanlige skoletimer.

Oppmøte på skolen

Alle elevene begynner på skolen onsdag 19.august.

2.-7.klasse begynner kl 08.30.

1.klasse har oppmøte på skolen denne dagen kl 09.00.

Vi oppfordrer elevene til å komme på skolen nærmest mulig oppstartstidspunktet for å få minst mulig trengsel i skolegården - smittevern.

Organisering av skoledagen

Elevene i 1.-4. klasse og 5.-7.klasse har forskjellige tidspunkt på friminuttene. Skoleplassen deles opp i soner og hvert klassetrinn har sin tildelte sone. Klassene møter opp til sine faste inngangsdører morgen og etter friminutt. Se eget innlegg.

Vi prøver å normalisere skoledagen og elevene følger ordinær timeplan. Det vil allikevel være flere smittevernhensyn som må følges i de forskjellige fagene. Dette vil elevene og foreldre bli nærmere orientert om fra den enkelte faglærer. Lærerne oppfordres til bruk av uteskole.

Skoleskyss

Gult nivå: Elever som er avhengig av skoleskyss, kan ta buss eller annen transport for å komme seg til og fra skolen. Elevene bør holde avstand til andre, men det er ikke et krav at elevene holder en meter avstand til andre medelever, selv om dette er et krav for andre reisende.

Rødt nivå: Hvis elevene tar skolebuss eller annen transport, må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Elevene bør vurdere om det er mulig å ta annen transport til skolen.

Opplæringsplikt for alle elever

Alle elever har krav på opplæring, og skolen skal sikre et godt opplæringstilbud til alle elever uavhengig om smittenivået er på grønt, gult eller rødt nivå. Vi skal gjøre vårt aller beste for at elever, foreldre og ansatte får et flott skoleår!

Har du spørsmål – ta kontakt med oss på skolen.

Kristin Norheim

(rektor)

God skolestart

8697DE25-3CA1-48F5-817A-690956C0FD5A
Tips til foreldre om god skolestart
Tusenvis av elever starter på skolen, og mange foreldre er spente på opptarten. 
Foreldrepulsen har mange tips til foreldre om en god skolestart 
Skjervøy barnskole ønsker nye og gamle elever og nye og erfarne foreldre lykke til med skolestarten. Husk å tidlig ta kontakt med kontaktlæreren om det skulle være noe.

Bestill melk og frukt

13-126-103_frukt_og_grnt-melk2-lr_0rlqu9n.jpg
Nå kan du bestille skolemelk og skolefrukt
Elever som ønsker skolemelk og skolefrukt må bestille dette på følgende nettsteder:
Skolemelk bestilles her Skolemelk
Skolefrukt bestilles her Skolefrukt

Vi oppfordrer samtidig foreldrene til å passe på at deres barn har spist frokost før de kommer på skolen:-)

Oppstart høsten 2020

88418383-high-school-students-and-chalkboard-isolated-on-white-background-back-to-school-concept-vector-illus.jpg
Skolen starter onsdag 19.august
Barneskolen starter opp onsdag 19.august. 

1.klasse starter klokka 09.00 - og møter opp på utsiden av inngangen til idrettshallen. Skoledagen deres varer til klokka 12.45.
2.-7.klasse starter opp klokka 08.30 og møter opp til følgende innganger:
2.kl: Ved basssengrommet
3a: Hovedinngang, nedover langs veggen
3b: Hovedinngang, nedover langs søylene
4a: Hovedinngang, oppover lang søylene
4b: Sør-siden av skolen, ved tannklinikken
5a: Lillegymsalen
5b: Lillegymsalen
6.kl: Hovedinngangen, langs veggen oppover rampen
7a: Hestesko
7b: Hestesko

Vi ber om at elevene kommer tett opp til skolestart og at de går direkte til sine innganger - dette for å unngå blanding av for mange barn i skolegården samtidig. 

Vi gleder oss til å treffe elever og foreldre og ønsker alle et lærerikt og trygt skoleår!

Kjøring til og fra skolen

resampler.aspx.jpg
Veiarbeid i Klaus Dreiersvei

Det foregår veiarbeid i Klaus Dreiersvei og det gjør trafikksituasjonen rundt skolen mer uoversiktlig. Vi oppfordrer elever og ansatte til å gå/sykle til skolen.

Skal elevene kjøres til/fra skolen oppfordrer vi dere til å bruke busslomma i Værret.

Oppstart 5.-7.klasse - etter hjemmeskolen

Alle
Informasjon til foreldrene i 5. -7. klasse om hvordan Skjervøy barneskole organiserer skoledagen når alle elevene er tilbake på skolen igjen.

Vi gleder oss til å få alle elevene tilbake til skolen. Det skal bli godt for alle å nærme seg en normal hverdag. Det blir noen endringer på organiseringen av skoledagen for å forebygge og begrense smitte både for elever og ansatte. Skolen følger «Veileder i smittevern for klassetrinn 1-7» fra Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet. Skolen ser for seg at det blir denne organiseringen ut skoleåret.

I dette informasjonsskrivet vil skolen redegjøre kort for noen av tiltakene:

Organisering av skoledagen

For å begrense antall nærkontakter til hver elev og ansatt, blir elevene inndelt i grupper (kohorter) der antall elever er maks 20 elever. Dette betyr at på mellomtrinnet blir hver klasse en kohort.

Kohorter skal minst mulig blandes med andre kohorter. Innen en kohort kan elevene og ansatte omgås og leke sammen. Elevene oppfordres til å holde en meters avstand og unngå unødvendig nærkontakt. To kohorter kan samarbeide for praktisk gjennomføring av skoledagen, men samarbeidet skal fortrinnsvis foregå utendørs. Det betyr for eksempel at et klassetrinn kan ha felles utedag. Kohorten sin sammensetning kan ved behov endres, men ikke oftere enn ukentlig og etter en helg. På denne måten blir det færrest mulig nærkontakter ved påvist sykdom hos barn eller en ansatt. Det er en fordel at elevene ikke omgås mange andre barn på fritiden. Kohortene skal i minst mulig grad bytte klasserom. De ansatte følger sin(e) kohorter.
 

Tidsplan            

Skolen ønsker at elevene kommer til skolen kortest mulig tid før klokka 9.00. Dette for at elevene ikke skal samle seg i større grupper før skolestart. For å unngå for tett kontakt mellom kohortene på vei inn og ut av klasserommene, har hver kohort sin inngang. Her venter elevene om morgenen og etter friminutt til en voksen kommer og henter dem inn.
- 5.kl bruker gymsalinngangen
- 6.kl bruker hovedinngangen
- 7.kl bruker inngang ved hesteskoa
Alle elevene i 5-7 trinn begynner på skolen hver dag kl 09.00. Elevene på 1-4 trinn har ulike tidspunkt for friminutt i forhold til elevene på 5-7 trinn. Dette for å begrense antall elever i skolegården og for å unngå trengsel i garderober og på vei inn og ut av klasserommene.

Det tilstrebes at foresatte ikke blir med inn på skolen hvis det ikke er nødvendig.

Uteskole

Det legges opp til økt bruk av utetid og uteskole. Alle klassene skal en dag i uka ha uteskole. Når elevene er på tur, benyttes våtservietter og evt antibac som lærerne har med seg.

Hjemmeskole

Elevene på 5-7 trinn har hjemmeskole en dag i uka. Ved at alle trinnene har uteskole en dag i uka og 5-7 trinn har hjemmeskole en dag, er det bare fem klassetrinn som er på skolen hver dag.

Garderobe

Elevene får sin faste plass i garderoben med lengst mulig avstand til andre medelever. Det er ikke ønskelig at elevene har skifteklær liggende på skolen. Innesko kan stå på skolen.

Elevene går inn på klasserommet og finner sin plass straks de har hengt fra seg yttertøyet i garderoben. De ansatte håndhilser eller klemmer ikke elevene.

Undervisning

Læringsmateriell, leker og annet skal ikke deles mellom kohorter uten at de er rengjort. Elevene har nødvendig skriveutstyr på hver sin pult. Pennal skal ikke tas med på skolen. Skolebøker kan fraktes mellom skolen og hjemmet, men ikke deles mellom elever.

Undervisningen foregår i lengre økter, og vi følger ikke normal fag- og timefordelingsplan. Kohortene blir å være på sine faste klasserom eller ute. Kroppsøving foregår ute med aktiviteter hvor man unngår nær kontakt mellom elever.

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

9.00-10.15

10.15-10.30

Friminutt

Friminutt

Friminutt

Friminutt

Friminutt

10.30-12.30

12.30-13.00

Friminutt

Friminutt

Friminutt

Friminutt

13.00-13.45

Friminutt

Skolegården deles inn i soner. Hver kohort har sin sone å være på i friminuttene. Det veksles på sonene til kohortene. De ansatte som tilhører en kohort, har inspeksjon på sin kohort.

Skolehelsetjenesten

Skolehelsesøster er på skolen hver onsdag og på torsdag om behov.

Renhold

Renhold er forsterket:

• Toaletter og vaskeservanter rengjøres 2 ganger daglig.

• Engangs papirhåndklær og såpe skal være tilgjengelig, og man må sørge for at søppel   tømmes regelmessig.

• Spisebord vaskes med vann og såpe etter bruk.

• Dørhåndtak, trappegelendre, stoler, andre bordflater og andre gjenstander som ofte berøres rengjøres hyppig, 2-4 ganger daglig.

• Pult/arbeidsplasser rengjøres daglig.   

• Lærebrettet tørkes av hjemme hver dag etter bruk. Det tørkes av minimum en gang i løpet av skoledagen

Hygiene
Skolen har laget rutinebeskrivelser for håndvask, spisesituasjoner, osv for å ivareta smittevernhensyn.

Fravær

Dersom noen foreldre ikke ønsker (av forskjellige årsaker) å sende eleven til skolen, må det framlegges legeerklæring for fraværet. Skolen har ikke et opplæringsansvar for elever som holdes hjemme uten at det foreligger en legeerklæring.

Skal vi få dette til, er vi avhengig av at dere foreldre også følger opp og står bak de tiltakene skolen har satt. De første dagene vil lærerne bruke mye tid på å undervise og forklare elevene om viktigheten av smitteverntiltakene. Dette for at det skal sette seg hos elevene og bli en del av de daglige rutinene. Det skal ikke være rom for noen diskusjoner om å følge de tiltakene skolen har laget.

Hygienetiltakene er det viktig at dere hjemme også følger på samme måte som skolen. Selv om elevene er tilbake på skolen, påpekes det fra kommunelegen at det er viktig at barna fortsatt begrenser sin sosiale omgang på fritida.

Har dere spørsmål, må dere bare ta kontakt med skolen.

Veilederne og informasjonsmaterialet finner du her:


https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/

Hilsen Kristin Norheim  (rektor)

Oppstart av SFO

d8b6f260fa64931e91616627211fcc86_best-kids-playing-illustrations-royalty-free-vector-graphics-_612-432.jpeg
Informasjon om hvordan SFO-tilbudet er tenkt ved skoleåpninga

Etter å ha vært hjemme i en måned, er vi endelig klar for å komme tilbake til skolen, og vi gleder oss alle sammen til å møte barna!

På skolen har det vært mange forberedelser for at foreldre og barn skal få en mest mulig trygg og sikker skolestart, dette gjelder også SFO.

Vi kommer til å holde lik deling av barnegrupper (Kohortgrupper) på SFO som på skolen, slik at barna minst mulig er sammen med forskjellige barn gjennom dagen. Dette gjelder også de voksne; de samme voksne som er med barna på skolen, følger dem gjennom SFOdagen.

SFO kommer i hovedsak til å holde seg ute! Vi bruker skoleområdet, Klatrejungelen og Idrettsplassen. Går gruppene andre plasser, gir vi de foreldrene det gjelder beskjed. Det er veldig viktig at barna har nok skifteklær for SFO i en pose i skolesekken. Det er også viktig at elevene har egen drikkeflaske i sekkene. Et tips for barna er å bruke utejakke og utebukse, istedenfor kjeledress, da det er lettere å bare skifte en bukse hvis man blir våt. Våte klær blir sendt med hjem, da vi skal ha minst mulig klær hengende i garderobene på skolen.

  • 1.kl: IDRETTSPLASSEN mandag og tirsdag, SKOLEOMRÅDET onsdag og torsdag. Kontaktperson på tur: Beate (mob 476 42 335)
  • 2.kl: KLATREJUNGELEN mandag og tirsdag, IDRETTSPLASSEN onsdag og torsdag. Kontaktperson på tur: Mailen (mob 917 53236)
  • 3.og 4.kl: SKOLEOMRÅDET mandag og tirsdag, KLATREJUNGELEN onsdag og torsdag. Kontaktperson på tur: Marius (mob 934 96436)
 
  • For de barna som er på skoleområdet, kan dere kontakte SFO (mob 904 06839)

Alle barna kommer tilbake til skolen etter kl.15.00, det vil si at de barna som hentes før dette klokkeslett, må da hentes på den plassen de er. De barna som kan gå hjem selv, går fra der vi er.

Barna vil få servert mat på SFO, men det er de voksne som lager dette og serverer.

For at vi på SFO skal kunne tilrettelegge med bemanningen og barnegrupper på best mulig måte, er det ønskelig at dere sender oversikt til oss om barnet kommer til å bruke sitt tilbud på SFO, og i såfall nårtid. Skjemaet har blitt lagt ut av kontaktlærerne på Showbie til hver enkelt elev. Svar på dette så raskt som mulig!

 

Vi gleder oss til og møtes - velkommen skal dere være!

 

Hilsen alle ansatte på SFO

Skolestart mandag 27.april

skolestart1.jpg
Vi gleder oss til å få elevene tilbake til skolen. De siste dagene har vi jobbet på spreng for å sikre en trygg og god gjenåpning av skolen. Skolen redegjør her for noen av tiltakene.

For å begrense antall nærkontakter til hver elev og ansatt, blir elevene inndelt i mindre grupper (kohorter) der antall elever er maks 15 elever. Dette betyr at 1.klassene deles i 3 kohorter og 4.klassene deles i 4 kohorter. I 2. og 3. klasse er det 15 eller færre elever og hver klasse blir en kohort.

Kohorter skal minst mulig blandes med andre kohorter. Innen en kohort kan elevene og ansatte omgås og leke sammen. Elevene oppfordres til å holde en meters avstand og unngå unødvendig nærkontakt.

To kohorter kan samarbeide for praktisk gjennomføring av skoledagen, men samarbeidet skal fortrinnsvis foregå utendørs. Kohorten sin sammensetning kan ved behov endres, men ikke oftere enn ukentlig og etter en helg. På denne måten blir det færrest mulig nærkontakter ved påvist sykdom hos barn eller en ansatt. Det er en fordel at elevene ikke omgås mange andre barn på fritiden.

Her er en oversikt over skolens 11 kohorter:

Kohort

Rom

Inngang

Navn på kohorten

Pedagog

Assistent

1

10

Inngangen ved gymsalen

Mars

Hans Petter

Beate

2

Opp

Inngang idrettshall, til venstre

Venus

Laila

Astrid

 

3

Ned

Inngang idrettshall, til høyre

Saturn

Roar

Ingvild

Jonas

4

4

Inngang på oversiden av ballbingen (vanlig)

2a

Tore Johan

Bjarnhild

5

13

Trapp ved hovedinngangen

2b

Idun

Kristin BA

6

8

Sørvendt inngang/trapp i gammel fløya

Panda

Janne

May-Linn

Grete

Marius

7

9

Inngang gammel fløya, nedover (vanlig)

Tiger

Kristin I

May-Linn

Jannicke

Monica

Oddbjørg

8

14

Hestesko (langs veggen til toalettfløya)

Sol

Elin

Ellinor

Silvia

9

15

Hestesko (langs veggen til nyfløya))

Måne

Hege

Ellinor

Silvia

10

5

Inngang gammelfløya (langs veggen oppover)

Løvetann

Ann Helen

Frode

Marion

11

6

Inngang gammelfløya (ytterst nedover)

Lobelia

Frode

Ann Helen

Marion

























































Kohortene skal i minst mulig grad bytte klasserom. I utgangspunktet skal en ansatt følge en kohort. Kohortene skal så langt mulig også opprettholdes i SFO

Tidsplan
Alle elevene begynner på skolen hver dag kl 08.30. Elevene i 1 og 2 klasse har ulike tidspunkt for friminutt i forhold til elevene i 3 og 4 klasse. Dette for å begrense antall elever som samles på et sted og for å unngå trengsel i garderober og på vei inn og ut av klasserommene. 
Skolen ønsker at elevene kommer til skolen kortest mulig tid før klokka 8.30. Dette for at elevene ikke skal samle seg i større grupper før skolestart.

For å unngå for tett kontakt mellom kohortene på vei inn og ut av klasserommene, har hver kohort sin inngang. Her stiller de opp om morgenen og etter friminutt med en arms avstand mellom hver elev.

Det tilstrebes at foresatte ikke blir med inn på skolen hvis det ikke er nødvendig.              

Tidsplan 1. og 2.klasse

 

 Undervisning

8.30 – 10.00

 

Spising/friminutt

10.00 – 11.30

 

Undervisning

11.30 – 13.00

 

Tidsplan 3. og 4.klasse

Fredag

 

 Undervisning

8.30 – 10.00

8.30 - 10.00

 

Friminutt

10.00 – 10.30

10.00 -10.30

 

Undervisning

10.30 – 12.00

10.30 -12.00

 

Friminutt

12.00 - 12.30

FERDIG

 

Undervisning

12.30 – 13.30

 

 

         

 

 

  


















Uteskole

Det legges opp til økt bruk av utetid og uteskole. Alle klassene skal en dag i uka ha uteskole. Når elevene er på tur, benyttes våtservietter og evt antibac som lærerne har med seg.

Garderobe

Elevene får sin faste plass i garderoben med lengst mulig avstand til andre medelever. Det er ikke ønskelig at elevene har skifteklær liggende på skolen. Elevene må ha skifteklær i sekken sin.

Elevene går inn på klasserommet og finner sin plass straks de har hengt fra seg yttertøyet i garderoben. De ansatte håndhilser eller klemmer ikke elevene.

Undervisning

Læringsmateriell, leker og annet skal ikke deles mellom kohorter uten at de er rengjort. Elevene har nødvendig skriveutstyr som står på hver enkelt pult. Pennal og evt leker skal ikke tas med på skolen. Skolebøker kan fraktes mellom skolen og hjemmet, men ikke deles mellom elever.

Undervisningen foregår i lengre økter, og vi følger ikke normal fag- og timefordelingsplan. Kohortene blir å være på sine faste klasserom eller ute. Kroppsøving foregår ute med aktiviteter hvor man unngår nær kontakt mellom elever.

Friminutt

Skolegården deles inn i soner. Hver kohort har sin sone å være på i friminuttene. Det veksles på sonene til kohortene. De ansatte som tilhører en kohort, har inspeksjon på sin kohort.

Toalett

På jente- og guttetoalettet vil hver kohort få sitt toalett. Det settes kohorten sitt navn på toalettdøra.

Håndhygiene 



Håndvask med lunket vann og flytende såpe er en effektiv måte å forebygge smitte. Derfor er det viktig at elever og ansatte vasker hender:      
  • Før man drar hjemmefra og når man kommer hjem
  • Når man kommer til skole/sfo
  • Etter hosting/nysing
  • Etter toalettbesøk
  • Før og etter måltider
  • Etter man kommer inn fra friminutt/uteaktiviteter
  • Ved synlig skitne hender

Rutiner for måltider

  • En voksen henter melk og frukt. Det brukes engangshansker når man tar ut melk og frukt fra kjøleskapene. Engangshansker ligger oppe på kjøleskapene
  • En voksen deler ut melk og frukt
  • Elevene vasker hendene før de spiser
  • Elevene sitter på hver sin pult når de spiser
  • Elevene spiser i sine kohorter
  • Pultene ryddes etter spising
  • Det er ikke ønskelig at elevene har flasker eller kopper stående på skolen. Det må de eventuelt ta med seg hjem og til skolen hver dag.
  • Renholder kommer og vasker over pulten i friminuttet etter spising
  • Melkekartongene skylles ikke, men kastes rett i søpla
  • Elevene vasker hendene etter måltidet

Skolehelsetjenesten

Skolehelsesøster er på skolen hver onsdag. Ved behov kan hennes tid utvides.

Renhold

Renhold skal forsterkes:

• Toaletter og vaskeservanter rengjøres 2 ganger daglig.

• Engangs papirhåndklær og såpe skal være tilgjengelig, og man må sørge for at søppel   tømmes regelmessig.

• Spisebord vaskes med vann og såpe etter bruk.

• Dørhåndtak, trappegelendre, stoler, andre bordflater og andre gjenstander som ofte berøres rengjøres hyppig, 2-4 ganger daglig.

• Pult/arbeidsplasser rengjøres daglig.

• Leker, sportsutstyr som deles må også vaskes av, minimum daglig. Hver kohort vil få et sett med uteleker som skal holdes innenfor kohorten.  

• Lærebrettet tørkes av hjemme hver dag etter bruk. Det tørkes av minimum en gang i løpet av skoledagen

Skal vi få dette til, er vi avhengig av at dere foreldre også følger opp og står bak de tiltakene skolen har satt. De første dagene vil lærerne bruke mye tid på å undervise og forklare elevene om viktigheten av smitteverntiltakene. Dette for at det skal sette seg hos elevene og bli en del av de daglige rutinene. Det skal ikke være rom for noen diskusjoner om å følge de tiltakene skolen har laget.

Hygienetiltakene er det viktig at dere hjemme også følger på samme måte som skolen. Selv om elevene er tilbake på skolen, påpekes det fra kommunelegen at det er viktig at barna fortsatt begrenser sin sosiale omgang på fritida.

Har dere spørsmål, må dere bare ta kontakt med skolen.

Veilederne og informasjonsmaterialet finner du her:
https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/

Hilsen 
Kristin Norheim

 

Oppstart etter påske

                                   
 
Vel overstått påske og velkommen tilbake til hjemmeskole.
Vi starter opp igjen tirsdag 14.april.

De elevene som trenger et tilbud på skolen fordi foreldrene jobber i kritiske samfunnsfunksjoner eller som av spesielle  årsaker trenger et skoletilbud ( funksjonshemninger, sosiale forhold, minimalt utbytte av hjemmeundervisningen, mm.), må gi beskjed til skolen hvilke dager det er behov og klokkeslett.
Ta kontakt med:
-    SFO leder Mailen Sørensen tlf 91753236, eller 
-    rektor Kristin Norheim tlf 40061262.

Skolen i samråd med foreldrene, blir enige om hvilket tilbud eleven trenger. Det er fortsatt et ønske om å ha færrest mulig elever på skolen. Det er også kommet signaler om at foreldrene må søke med en begrunnelse for å ha barnet på skolen. Det vil da bli gjort et enkeltvedtak av rektor.

Den 27.april ønsker vi elevene i 1. – 4. klasse velkommen tilbake til skolen. Det er ennå ikke helt klart hvordan dette tilbudet skal organiseres , men det kommer vi tilbake til. Ennå vet vi ingenting om når elevene i 5.-7. klasse skal tilbake til normal skolehverdag.

Ta kontakt med kontaktlærer dersom det er noe dere lurer på.

Vi håper på en like god og positiv innsats hos lærere, assistenter, elever og foreldre som vi opplevde før påske. 

LYKKE TIL

Kristin Norheim
(Rektor)

Påskehilsen

99FA0B77-998D-49C2-9FBC-71088DED290D.jpeg
Skolen takker foreldre og elever for en fantastisk innsats med hjemmeskole
                
Påsken nærmer seg, og vi på Skjervøy barneskole kan se tilbake på tre uker med en helt annerledes skole. Det som framsto som nesten en umulighet å drive «hjemmeskole» for alle våre 200 elever, er blitt en suksess. Dette skyldes ikke bare våre dyktige og kreative lærere som tok utfordringen, men kanskje først og fremst dere  foreldre som har stått bak oss og våre elever som har tatt dette på strak arm. Elevene har vært positive, pliktoppfyllende og arbeidsomme. Dere foreldre har fått barna opp om morgenen, satt en struktur på dagen, satt krav til barna og ikke minst motivert til læring. Denne jobben er gull verdt.
Vi er imponert over hva elevene har mestret og hvordan dere har vist tålmodighet med oss når ting ikke har fungert optimalt. De flotte tilbakemeldingene både elever og foreldre har gitt lærerne hver dag, har gitt nytt mot og ikke minst glede i en hektisk hverdag. Dere skal ha all ros, dette hadde vi aldri fått til uten deres engasjement  og positive innstilling. En stor klapp til dere alle.
Selv om vi synes dette har gått fabelaktig godt, gleder vi oss til å få elevene tilbake på skolen og til en normal skolehverdag. Ennå vet vi ikke hva det blir til etter påske. Regjeringen skal gi beskjed onsdag den 8.april om skolen åpner etter påske. 

Vi starter opp tirsdag 14.april. Dere må følge med på nyhetene og skolens hjemmeside hvordan skoledagen blir.

Skolen vil gjennom påsken kunne gi et omsorgstilbud til elever i 1-4 klasse som trenger tilsyn der foreldrene er definert som samfunnskritiske personell. Foreldre bes ta kontakt direkte med skolen før påske.

Vi ønsker alle en god påskeferie!



Hilsen oss på Skjervøy barneskole

Kristin Norheim (rektor)

Endring av planleggingsdag

74-f7a3802b-c065-4e08-a9f5-d6be158a2e1b.jpg
Ikke planleggingsdag 14.april
I skoleruta er 14.april oppført som en planleggingsdag for lærere. Barneskolen flyttet tidligere planleggingdagen til 28.januar. Derfor er 14.april vanlig skoledag.

Vi vet pr nå ikke om skolen blir stengt videre etter påske og om skoledagen 14.april skal foregå på skolen eller hjemme. Vi gir alle beskjed så snart vi vet mer om hvor lenge skolen blir stengt.

TIPS til foreldre ved hjemmeskole

Hjemmeskole
Læringsmiljøsenteret har samlet tips og ressurser for foreldre som kan være nyttig i den situasjonen vi er i nå.
Gå inn å se eksperter gi tips om effektiv hjemmeskole, stressfølelse, snakke med barn om koronaviruset og få hverdagen til å gå rundt med mange samlet i samme hus. 
Sjekk Tips fra læringsmiljøsenteret

Informasjon om hjemmeskole

clipart-homeschooling-3.jpg
Skolen er stengt fram til 26.mars. Elevene får oppgaver via Showbie.

Alle norske skoler er stengt og derfor har elevene hjemmeskole frem til 26.mars. Dette innebærer at lærerne lager undervisningsopplegg som elevene må gjøre hjemme. Det er uvisst hvor lenge dette blir å vare og vi er derfor opptatt av at elevene allerede fra oppstarten får en god struktur på dagen. Skolen er avhengig av at foreldre følger opp strukturen som har laget. Foreldre finner all informasjon i Showbie under «hjemmeskole». Det er veldig viktig at foreldre sjekker Showbie hver dag for å ha oversikt over hva eleven skal gjøre. I tillegg blir all annen informasjon fra skolen lagt i Showbie.

Hver klasse følger til en viss grad den vanlige timeplanen og lærerne legger opp til varierte oppgaver som elevene skal kunne mestre på egenhånd.

  • Hver uke får eleven en ukeplan på Showbie over oppgaver og fag.
  • Hver dag legges det ut oppgaver for dagen
  • Hver morgen melder eleven seg på klassediskusjonen i Showbie klokka 8.30
  • Dagen starter med at læreren gir elevene informasjon om dagen
  • Elevene arbeider med oppgaver i 2 økter og har i tillegg fysisk aktivitet og lesestund hver dag
  • På slutten av skoledagen møtes alle elevene i klassediskusjonen til avslutning av dagen
  • Lærere er tilgjengelig fra 08.30-14.00 hver dag for elever og foreldre på telefon og i Showbie

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Innsjekk i Showbie

8.30

8.30

8.30

8.30

8.30

ØKT 1

FYSISK AKTIVITET

ØKT 2

LESESTUND

Felles møtepunkt i Showbie på slutten av dagen

 

Det viktigste dere foreldre kan gjøre, er å vise interesse for hva barna holder på med og fortelle dem at det faktisk betyr noe gjennom å støtte, oppmuntre og motivere.

Barna er de neste ukene er fratatt de viktigste arenaene i livet: Fellesskapet i skole, idrett og organiserte fritidsaktiviteter. Vi håper at vi sammen kan gi barna gode og meningsfulle dager i en annerledes hverdag.

Ta kontakt med kontaktlærer dersom dere lurer på noe.

Lykke til med hjemmeskolen de neste ukene!


Kristin Norheim

Rektor

Koronaviruset

Korona
Skolen fokuserer på smittevern og tar sine forhåndsregler. Om elever blir satt i karantene vil de få undervisningstilbud på lærebrettet.

Forebygging og smittevern er viktig i disse tider. På Skjervøy barneskole har vi etter vinterferien snakket med alle elevene om smittevern. Vi har også vist en film laget til barn om viruset. Her er en link til filmen om dere hjemme har lyst å se: https://youtu.be/v1W249tl1vA

Noe for foreldre å huske på:

  • Informerer legen umiddelbart om dere, barna eller noen i nær omgangskrets har vært i et område med smitteutbrudd
  • Ha lav terskel for å holde barn hjemme ved sykdom
  • Snakk med barna deres om det ikke er farlig for dem, men at det er viktig at vi smitter hverandre minst mulig fordi det finnes en del mennesker som kan bli alvorlig syke
  • Be barna vaske hendene når de kommer hjem fra skolen

Forebyggende tiltak på skolen:

  • På skolen har vi stort fokus på renhold. Alle håndtak, brytere, såpedispensere, osv desinfiseres hver dag
  • Elevene har fått informasjon om god håndvask og vasker hendene etter friminutt og før spising
  • Det henges opp antibac på toalett og lærerne har antibac tilgjengelig på klasserom
  • I en periode håndhilser vi ikke på elever  
  • Frukt deles ut av voksne
  • Skolen legger ikke opp til større sammenkomster og overnatting med hele klasser anbefales ikke

Skolen har en beredskapsplan om hvordan vi skal håndtere situasjoner om elever, klasser og lærere blir berørt av koronaviruset. Det er kommunelegen som tar avgjørelser ang karantene og evt stenging av skolen. Om elever blir satt i karantene vil de få undervisningsopplegg via Showbie.

Skolen følger ellers anbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) https://www.fhi.no/ og kommunens anbefalinger https://www.skjervoy.kommune.no/coronaviruset-informasjonsside.523747.no.html

Vi oppfordrer alle foreldre å holde seg oppdaterte på disse nettsidene.

Kristin Norheim

Rektor

World Scholars

Deltakerne Fra venstre: Helene Johansen, Einar Olaisen, Eskil Pedersen, Sigrid Solberg Pedersen, Ørjan Albrigtsen (ordfører), Wilma Svisdal, William Fallet og Frida Henriksen.
Foran: Emilie Stabell og Albert Langstrand.
To små rå Sigrid Solberg Pedersen og Wilma Svisdal, viste eminente ferdigheter på ulike områder under WSC.
Skjervøy barneskoles elever fra 6. og 7. trinn gjorde virkelige fra seg under årets Worlds Scholars Cup på Nord Troms Videregående skole.

World Scholars Cup er en internasjonal engelsk turnering, hvor deltakerne må skrive, debatere og besvare ulike typer oppgaver. Årets regionale runde i Norge ble avholdt i Nordreisa og Skjervøy med Nord-Troms VGS som arrangør 26. og 27. februar. Dette er andre året Skjervøy barneskole sender elever for å delta i denne verdensomspennende turneringen. Årets barneskole deltakere bestod av tre lag på tre elever fra 6. og 7. trinn. De fikk konkurrere mot ulike elever fra 5. - 8. trinn på andre skoler i Nord-Troms.  Årets tema i WSC var en fornyet verden. Våre elever fra Skjervøy barneskole, fikk forberede seg noen uker i forveien og dykket ned i materien sammen som lag. De fikk ulike problemstillinger og hadde mange gode debatter om både verdensproblemer i tillegg til etiske dilemmaer. Forberedelsene skulle vise seg å være gull verdt til selve konkurransedagene.

Gjennom to heftige dager gjorde alle deltakerne godt fra seg og viste god innsats, ferdigheter og kunnskap når de gjennomførte oppgavene i årets WSC. Helene Johansen 7b, vant den kreative skrivekonkurransen i junior klassen. Emilie Stabell 7b kom på 2. plass som beste individuelle deltaker. Sigrid Solberg Pedersen 6b, fikk 1. plassen som beste individuelle deltaker. Wilma Svisdal 6b, William Fallet 7b, og Frida Henriksen 7a, vant lagkonkurransen. Albert Langstrand 7b, Einar Olaisen 7b, og Eskil Pedersen 6a, bidro også sterkt til sine respektive lag.

Etter konkurransene var over og premiene utdelt, var det krye elever, stolte foreldre og lærere og en glad ordfører som vi var så heldig å få med på bilde. Vi intervjuet også to av deltakerne, Sigrid 6b og Wilma 6b i etterkant, om hvordan de hadde opplevd de to dagene.

- Wilma, hvordan synes du det var å være med på World Scholars Cup?
Det var gøy. Vi lærte mye fra de to dagene, og vi fikk møte nye folk fra andre skoler.

- Sigrid, hva var det artigste med å være på World Scholars Cup?
Debattere! Det var veldig artig å debattere mot andre. Jeg fikk også være med på en debatt i lag med utvalgte fra junior og senior klassen, og det var veldig gøy!

- Wilma, hva har du lært av å være med på denne turneringen?
Nå vet jeg hva "the Diderot effect" er, haha. (Et spørsmål på en av quizzene).

- Sigrid, du vant prisen som beste individuelle deltaker, hva gjorde du for å nå helt til topps?
Jeg forberedte meg veldig godt, og jeg liker å gjøre ting ordentlig. Også har jeg gjort mitt aller beste og hatt troen på meg selv gjennom turneringen.

- Hva ønsker dere å si til elever som kunne tenke seg å være med på denne turneringen i fremtiden?
At det bare er å melde seg på. Man trenger ikke å være smartest i klassen. Har du lyst så kan du være med. Nesten alle vinner en medalje, så da føler man veldig mye mestring. 

Så der er oppfordringen fra to av årets deltakere. Det er bare å hive seg med på to fine dager med mye gøy og utfordrende oppgaver. Og ønsker du å gå helt til topps slik som vår vinner Sigrid fra 6b, så avslutter vi med et fint sitat som oppsummerer deler av suksesen: "Du blir ikke Supermann når det smeller, du blir summen av alle forberedelsene og erfaringene dine."

Julehilsen

20191216 122054
Nissene ved Skjervøy barneskole ønsker elever og foreldre en riktig god jul!
Håper alle får en fin juleferie og er klare for oppstart mandag 6.januar klokka 8.30.

Skolegudstjeneste

Skjervoey_Norwegen_Kirche.jpg
Onsdag 18.desember
I forbindelse med jul bruker elever og lærere å delta på skolegudstjeneste i Skjervøy kirke. Skolen har sendt skriv om gudstjenesten hjem til alle elever. Her kan du lese Utdanningsdirektoratets veileder om skolegudstjenester Utdanningsdirektoratet om skolegudstjenester
 

Elevene sin skolevei



Det er kommet forespørsler på foreldremøte ang elevenes sikkerhet på skoleveien. Det graves fortsatt i Skoleveien. Torsdag den 26.september skal arbeidet være ferdig utenfor hoved -innkjøringa til skolen og all kjøring over skoleplassen skal avsluttes. Men arbeidet fortsetter videre oppover Skoleveien/ Kirkegårdsveien. Det vil fortsatt være umulig for elever å passere øverst i Skoleveien eller Kirkegårdsveien. Elevene må derfor bruke andre veier inn til skolen. Noen må ta veien gjennom værret, opp trappa fra ungdomsskolen, veien opp til tannklinikken eller stikkveien opp fra Klaus Dreyersvei. Foreldrene må selv finne ut hvilken vei som er mest hensiktsmessig for sitt barn. Vi oppfordrer fortsatt foreldre som kjører elever til skolen, om å stoppe på busslomma i værretog slippe elevene av der.

BlimE 6. September

BlimE
Uke 36 er BlimE uke og mange barnehager og skoler over hele Norge skal danse BlimE dansen. Skjervøy barneskole er en av dem.
I uke 36 er alle skoler invitert til BlimE uke som avsluttes fredag 6. September kl 12.00 sender NRKSuper dirketesending med BlimE dansen. Vi på Skjervøy barneskole skal også delta kl 12. BlimE uken er en uke som fokuserer på samhold, vennskap og det å være fornøyd med seg selv akkurat slik som en er. I den forbindelse ønsker vi på Skjervøy barneskole å invitere alle til å komme å se på BlimE dansen vi skal framføre 6. September kl 12.00. Så har DU fri eller mulighet til å legge matpausen din til kl 12, så er du hjertelig velkommen til å se hele barneskolen danse. Hvis forholdene tillater det vil dansen foregå ute på asfalten mellom SFO og barneskolen, hvis ikke så danser vi i idrettshallen slik som i fjor. Om du ikke har mulighet så er det ingen krise, vi filmer dansen og den legges ut på NRKSuper. Uansett om du kan eller ikke, så er du gledelig velkommen til å BlimE.

Velkommen til nytt skoleår!

Bts3

Til elever, foreldre og andre samarbeidspartnere 

Velkommen til nytt skoleår!

Håper alle har hatt en fin sommer og gleder seg til nytt skoleår på Skjervøy barneskole. Dette skoleåret skal vi ta imot 32 spente førsteklassinger og skolen vil tilsammen bestå av nesten 200 flotte elever.

Det er 44 tilsatte ved skolen, pluss 3 lærlinger, som skal gjøre sitt beste for at barna skal ha en trygg og god skoledag med fokus på faglig og sosial utvikling.

Skolen er i gang med en større satsning på digitale læremidler, og i høst får alle elevene ved skolen sitt eget lærebrett. Elevene vil ikke få lærebrettene hjem før foreldrene har skrevet under på «Låneavtale-lærebrett» og «Regler for bruk av lærebrett ved Skjervøy barneskole». Lærerne og elevene vil fortsette sin opplæring i bruk av læringsbrettet utover høsten. Dere som foreldre vil også få nærmere informasjon og opplæring i bruk av brettet i løpet av høsten. Vårt hovedmål for satsinga er at ved å bruke digitale verktøy, ønsker skolen å gjøre undervisningen mer praktisk, varierende og motiverende for elevene, - at de opplever et større læringsutbytte. Dette blir både utfordrende og spennende!

Det er viktig for både trivsel og læring at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Skolen har nulltoleranse for mobbing! Samtidig vet vi at det kan være mange forskjellige grunner til at ikke alle elevene opplever den trygge og gode skoledagen som vi streber etter å gi. Vi er avhengige av et godt skole-hjem samarbeid for å få dette til, og vi ber dere foreldre ta kontakt med skolen gjennom kontaktlærer eller rektor dersom dere får signaler om at en elev ikke har det bra.

Jeg vil ønske små og store lykke til med et nytt skoleår og håper på et positivt samarbeid.

Kristin Norheim

Rektor

Veiarbeid i Skoleveien

resampler.aspx.jpg
Kjøring til og fra skolen

Det foregår veiarbeid i Skoleveien og det er ikke ønskelig at foreldre kjører ned skoleveien for å slippe av/hente elever.

Vi oppfordrer elever og ansatte til å gå til skolen.

Skal elevene kjøres til/fra skolen oppfordrer vi dere til å bruke busslomma i Værret.

En god skolestart

Skolestart
Tips om skolestart
Foreldrepulsen har publisert tips til foreldre om en god skolestart, sjekk foreldrepulsen
HER har foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) skrevet kloke ord om skolestart.

Vi ønsker nye og gamle elever og nye og erfarne foreldre lykke til med skolestarten. Husk å tidlig ta kontakt med kontaktlæreren om det skulle være noe.

Skolemelk og frukt

13-126-103_frukt_og_grnt-melk2-lr_0rlqu9n.jpg
Bestill melk og frukt til ditt barn
Elever som ønsker skolemelk og skolefrukt må bestille dette på følgende nettsteder:
Skolemelk bestilles her Skolemelk
Skolefrukt bestilles her Skolefrukt

Vi oppfordrer samtidig foreldrene til å passe på at deres barn har spist frokost før de kommer på skolen

Nytt skoleår

Skolestart
Velkommen til nytt skoleår!
Barneskolen starter opp mandag 19.august kl 08.30. 1.klassene er ferdige klokka 12.15. De andre klassene er ferdige klokka 14.00.

Vi ønsker alle elever og foreldre lykke til med et nytt skoleår!

Lesefestivalen 8.-12. april

Lesefestivalen 2019 Bilder og reportasjer

Nytt fra skolen