Oppblussingen tidligere i høst var konsentrert til enkelte steder hvor det hadde vært massesamlinger av mennesker. Den siste tiden har vi hatt en generell økning i hele landet. 

Vi ser utbrudd nord og sør for oss, i Hammerfest, Tromsø og flere mindre kommuner i Troms. Foreløpig har vi sluppet billig unna i Nord-Troms. Paradokset er at enten vi har smitte i kommunen eller ikke, er vi fortsatt nødt til å ha en streng overvåkning av situasjonen som får følger for oss alle.

  1. Avstandsregelen på 1 meter er fortsatt like viktig
  2.  Pågående god håndhygiene som før
  3. Kommuneoverlegen anbefaler bruk av munnbind når man reiser med offentlige kommunikasjonsmidler.
  4. Hold deg hjemme fra jobb med influensalignende symptomer. 
  5. Sørg for å blir testet hvis du har selv de minste symptomer eller om du er i tvil om at du har hatt en nærkontakt med mistenkt smittet.
  6. Ved testing gå i karantene til du får tilbakemelding om negativt svar, enten fra legen eller du kan selv gå inn på Helsenorge.no og se etter min journal. Der vil svaret foreligge straks det er klart.

RESPEKTER KARANTENEPLIKTEN.

  1. Er man på utesteder eller serveringssteder, hjelp og assister eiere av disse etablissement med å opprettholde regelverket. Husk hver manns innsats er samfunnets tjeneste. 

Nye testlokaler fra uke 45

Kommunen har opprettet nye lokaler for testing av Covid-19 i den tidligere barnehagen i Vågen. Lokalene blir tatt i bruk fra uke 45. Skilting, tider og mer informasjon vil bli lagt ut på kommunens nettside. 

Smittesporingsteam på rådhuset

Det er opprettet et smittesporingsteam som holder til på Skjervøy rådhus. Ved eventuelle smittetilfeller blir det iverksatt oppsporing av nærkontakter. Det er derfor veldig viktig at alle som arrangerer sammenkomster skriver lister over deltagere. Dette gjelder også på restauranter, kino og bibliotek. Slik at teamet kan komme raskt med smittesporing.

Situasjonen er igjen alvorlig. Følg rådene, hold avstand, reduser sosial kontakt så mye som mulig, så skal vi greie oss gjennom denne fasen også.

Med vennlig hilsen 

Kommuneoverlegen i Skjervøy

Paul Odberg